Llum i joc. Taller. Taula de cultura

Finalitzat
dissabte, 23 de setembre | 17:00 h
Link origen https://www.santestevedepalautordera.cat/actualitat/agenda/llum-i-joc-taller-taula-de-cultura.html

Reserva la teva entrada en aquest enllaç 
al preu de 5 € general
3 € sòcies i socis
0 € menors d'edat

Compartir
Dissabte
23
set

TALLER FAMILIAR

Dissabte 23 de setembre de 17h a 20h i diumenge 24 de setembre de 10h a 13h.
A l'Espai fosc de les Escoles Velles de Sant Esteve de Palautordera.

BREU RESUM

Jugar amb titelles, objectes i la seva projecció. Descobrir colors, ombres i formes. Desenvolupar l’estètica, la percepció, la sensibilitat des de la llibertat creativa.

Llum i joc és un conjunt d’ambients de llum dissenyats per infants desde la pedagogia de la llum. Es basen en l’experimentació a través del joc amb la llum, com a estímul sensorial i escenari propici perquè els nens i les nenes centrin la seva atenció, posin en alerta els seus sentits i aprenguin per ells mateixos.

LA PEDAGOGIA DE LA LLUM

Comprèn el joc amb llum com l’oportunitat de facilitar l’aprenentatge als infants, ja que permet que desenvolupin millors estratègies relacionals, afectives, cognitives i racionals. L’ambient de llum converteix l’activitat científica d’aquest fenomen físic, a través de l’experimentació, cap a l’expressió artística. Des del joc i la creació. Són propostes obertes on es desenvolupa l’estètica, la percepció, la sensibilitat des de la llibertat creativa.

A partir del joc amb la llum els nens i les nenes poden adquirir coneixements d’una forma lúdica i atractiva sobre la projecció dels colors, les ombres, i
la mateixa llum. Inconscientment, els infants investiguen de forma natural amb la llum i les seves propietats i així, experimentant, construeixen coneixements relacionats amb ells mateixos, el seu cos, el dels altres, els objectes i l’entorn que els envolta. Això ajuda a fer que durant el creixement, els infants puguin anar identificant i comprenent el món on viuen i qui són fluidament.

Els ambients de llum ofereixen l’oportunitat de jugar sensorialment des de la bellesa visual. Des de la sorpresa i la curiositat. La llum multiplica i amplifica fenòmens espectaculars, plens de màgia. A més, podem afegir altres estímuls sensorials acompanyants per una experiència més rica, com els sonors, olfactius i sobretot de tacte en manipular certs materials, per interactuar amb la llum.

ALEXANDRA ORTIZ ARMENGOL
Creadora de Llum i Joc
Artista visual multidisciplinària.