Presentació del llibre Desemboscant de Martí Boada

Finalitzat
dissabte, 23 de setembre | 12:00 h
Link origen http://www.santceloni.cat/30890

Organitza: Biblioteca l'Escorxador

Compartir
Dissabte
23
set
Finalitzat

El científic ambiental i geògraf celoní Martí Boada presenta el seu llibre Desemboscant, acompanyat de la Doctora en Comunicació i autora del pròleg, Mònica Terribas, del bosquerol Santi Cassi, de l'actor-rapsode Xavier Flores i del músic Dalmau Boada.

Avui m'he despertat amb la volada d'un estornell omplint-me la mirada. La temperatura de defora el finestral ha baixat força graus. El passatge vegetal marca fred; un lleuger marciment foliar indica can­vis subtils. Deixo el campus per anar a la vall que em té el cor robat de tota la vida: Olzinelles de Montnegre, el país dels forns de Pega.

Amb la mobilitat limitada, com estic, he triat la sureda jove i planera del damunt del pou de glaç de can Draper: un camí de desembosc horitzontal que em facilitarà el caminar lent i limitat del meu mal moment físic (...). Tinc de company de feina el suro, el meu admirat suro, el que més em sedueix...

Dels més de vint-i-un mil arbres silvestres que s'escampen diversament per la Terra, el suro és, per a mi, el més bell i el més eixerit de tots, evolutivament parlant.

«Et llegeixo, i m’adono que tu no n'estàs, de deso­rientat, Martí. Mantens intacta la teva capacitat d'obrir els ulls i estimar el que mires, ser conscient del que et commou i el que et dol». (Mònica Terribas, al pròleg).

A l'ermita de Sant Llorenç de Vilardell.

Col·labora: Llibreria Alguer 7