Cia Entera

Paulina Tovo

Professional/amateur Professional

Paulina Tovo va néixer a Argentina, va passar la infància com a refugiada a Dinamarca i l'adolescència a Barcelona. Després ha viscut a Rosario (Argentina), al Penedès, Berlín, Copenhaguen i Tessalònica. Actualment viu al parc natural del Montseny.

Des del 1998 ha produït i dirigit creacions col·lectives en els àmbits artístic, educatiu i social, entre d'altres, a El CRUCE, festival argentí d'arts escèniques, la UNAM, universitat de Mèxic, BIDE, Barcelona International Dance Exchange, The Danish National School of Performing Arts, Performing Arts College Snoghøj; diferents cicles de grau superior de Barcelona i amb col·lectius de risc d'exclusió social com ara infants i joves de "villas" (faveles argentines), persones refugiades a campaments de Grècia i de diversitat funcional a Berlín.

Des del 2003 crea i interpreta obres d'arts vives en col·laboració amb artistes d'altres àmbits, presentades a Barcelona, Berlín, Buenos Aires, Copenhaguen, València, Tessalònica, Logronyo, Santanyí, Palma, Svendborg, Rosario i Sant Jorge. La seva obra de teatre documental jo és Tu és premi s'ILLO a millor dramatúrgia i d'interès municipal pel Consell Municipal de Rosario.

Com intèrpret ha actuat a Radialsystem, Berliner Ensemble, l'Òpera Estatal, House of World Cultures i Berghein a Berlín, amb directors com Yuval Sharon, Mario Martone, Leander Haußmann, Roger Gual, Roger Bernat, Minako Seki i Eugenio Barba, i en companyies com Lautten Compagney i National Theatre of Wales.

El 2020 arriba a St. Esteve, on ha col·laborat amb la comunicació, programació i gestió de la Taula de Cultura,ha produït i dirigit una creació col·lectiva amb 32 participants, ha cocreat l'obra Anatomia de l'Emergència i ha reestrenat Jo és Tu (Teatre Pare Casals). El 2023 coordina, produeix i dirigeix el projecte comunitari Poètica de la Memòria amb la gent gran del poble (amb el recolzament de la Taula de Cultura, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera) i s'incorpora com a tutora al postgrau en Arts Escèniques i Acció Social de l'Institut del Teatre de Barcelona.

Telèfon 623 007 466
Adreça electrònica paulina@paulinatovo.com
Lloc web www.paulinatovo.com
Instagram paulinatovo_entera